Сміття в таборі

Written by | Новини

Дехто з учасників їде з табору і залишає за собою купу сміття. Соромно…

Last modified: 24.06.2013

17 коментарів до :
Сміття в таборі

  1. petro коментує:

    почему организатором легче вывести 300кг мусора на газели чем учаснику 1кг на той же газели? или все до поезда пешком добираются? такое впечатление что с этим килограмом мусора совершенно невозможно дойти от поляны до маршрутки.

  2. Артем коментує:

    Поставить в лагере контейнер, или мешки для мусора, а потом на той же Газели это вывезти – не такая уж невыполнимая задача. На многих подобных мероприятиях так и делают.И мое личное мнение, что так будет удобней для всех. У вас не будет проблемы остатка мусора в лагере, у участников не будет проблемы тащить его с собой пешком. Спасибо.

  3. admin коментує:

    Вибачте, якщо когось незаслужено образили. Над організацією Горгани рейс працює багато людей, і вони це роблять не через гроші, чи щось таке, а через те, що вони заражені тою самою здоровою ідеєю, що й учасники. І для мене між учасниками і організаторами немає великої різниці. Ми всі одна команда, незалежно, чи хтось біжить на маршруті, чи цілодобово працює на тех етапах, чи чергує в таборі.
    Для нас тема сміття в таборі досить болюча. Реально неприємно, що кожного року лишаються купи сміття і їх треба прибирати. Це не є робота організаторів, і на мою думку кожен з учасників зобов”язаний за собою прибрати, а як побачить, що хтось до цього не дійшов самостійно, то ще й пояснити друзям, для чого це потрібно робити.
    Свідомість в нас в цьому плані ще відстає. Якщо Ви поїдете погуляти в гори десь в Європі, наприклад, в сусідній Польщі, то Ви не знайдете таких куп сміття, як в Карпатах. Ми, як люди, яким не байдужі гори і природа, просто зобов”язані показувати позитивний особистий приклад.

  4. yarko коментує:

    Для чого учасники зносили сміття туди?
    Щоб за ними прибрали, як за свинями?

  5. Максим коментує:

    Если не ошибаюсь мусор оставили возле домика внизу?
    Так половина участников сами его туда сносили.

  6. voventij коментує:

    +1. Повністю згоден. Своє сміття треба забирати з собою. Чомусь всі вчать організаторів що і як ім робити, а треба почати з себе – просто кожен має забрати своє сміття з собою.

  7. Сергійко коментує:

    Нарешті нагорода знайшла свого героя!!! І я таки зумів прославитись((
    Перш за все хочу всім подякувати за “компліменти” в мій адрес, які я дійсно заслужив.
    Випадково клікнувши мишкою замість “відгуки 2013” на цей розділ, я закляк, і не повірив власним очам, що я став головним героєм цілого розділу (давно мріяв, але не в цей).
    Але скажу, що мені таки дуже соромно, що моя фотографія висить саме в цьому розділі, хоча й викидав сміття й не я, але коробка дійсно моя. Хоч сам я також називаю таких людей “бидлом”, але як кажуть -“в чужом глазу соринку видим, а в своем бревно не замечаем”, то мабуть це про мене(((
    Отже, я вибачаюсь перед організаторами, що так сталось і їм довелось прибирати після мене.
    Але як на мою думку, то організатори могли б облаштувати сміттєвий бак (на те вони й організатори, і їм здається стартовий внесок). Я скажу що дійсно не дуже зручно, тим хто не на машині, після гонки бігти на потяг разом зі сміттям в руках (особливо якщо воно ще й в рюкзак не влазе).
    І окрема ВЕЛИКА подяка Мар’яну Володимировичу)))

  8. Я коментує:

    І скільки ви того сміття наносилися? Певно половину галявини прибрали? Чи пару обгорток від цукерок мали в кишені?

  9. Я коментує:

    Яка різниця на чому – на велосипеді чи на машині. І я не думаю, що той поляк, який отримав шолом за друге місце, поїхав додому на ровері. І тут мова навіть не за нього. Кожного року є купа бидла, яке лишає сміття в таборі. Лишаються гори сміття, які організаторам і співчуваючим приходиться палити. А сморід стоїть, самі знаєте який. Лишати на галявині – теж не личить. Дати місцевим поприбирати – все опиниться в річці. Тому моя думка така, що все своє забери з собою.

  10. Constantine коментує:

    Согласен с Мариком, надо было организовать место для сбора мусора, а то, например, мне пришлось переть селом несколько км, чтобы найти мусорку и выбросить весь мусор, наверняка не я один таскал весь мусор за собой, а после соревнований как-то не до этого.

  11. Marik коментує:

    Я не залишив сміття, щоб вибачатися (команда Мультики).
    До Львова напевно на велосипеді довіз?
    А про фото, то того що не один залишив сміття, а винним зробили одного (знайшли крайнього).

  12. Я коментує:

    Повірте, легше викласти одне фото, ніж поприбирати за всіма та вивезти вантажівку сміття. А сміттяр – це той, хто займається прибиранням та вивезенням сміття. А на фото – бидло, яке сміття лишило. Я все своє привіз до Львова без відмазок і виправдань.

  13. Тимофій коментує:

    Не прибідняйся,організаторській труд не є легким, ліпше б вибачився, та на майбутнє такого б не робив!

  14. Marik коментує:

    Якщо не один, то чого фотографію викладуєте. Це вже якось вам повинно бути соромно.
    Ще вам повторюся – вам як організаторм це легше організувати, ніж викладувати такі фото. Чому нема фото інших сміттярів.
    І напевно дуже легко після гонки на велосипеді вивозити сміття.

  15. maryana коментує:

    Не один залишив сміття.. А позбирати за собою та забрати сміття – не велика робота, яка доступна кожному. І яку всі ми робимо у себе вдома, то чому ж маємо смітити та залишати купи сміття на природі?

  16. Marik коментує:

    І кому повинно бути соромно…

  17. Marik коментує:

    Да, наверное один человек оставил мешки мусора? Или вам просто стало жалко подарочной коробки.
    И если уж так, то организуйте место для сбора мусора и его вывозку. Вам то уж легче будет это сделать,чем одному учаснику, который приехал на поезде.

Напишіть відгук