Відгуки 2013

Written by | Новини

Дякуємо всім учасниками за позитивну атмосферу на змаганнях. Особлива подяка суддям та усім тим, хто допомогав в таборі та при підготовці перегонів. Будемо вдячні за відгуки і побажання на наступний рік. До нових зустрічей!

На прохання учасників, викладаємо трек переможців в класі ТРЕК, команди Горганські привиди.
Переглянути трек
Трек переможців в класі ВЕЛО, команди Ракета
Переглянути трек

Ще маємо для Вас невеличке опитування:

Технічні етапи

View Results

Loading ... Loading ...

Маршрут

View Results

Loading ... Loading ...

Чи треба ще одну категорію в класі "ТРЕК"

View Results

Loading ... Loading ...
 

І запрошуємо зголоситися, якщо б Ви хотіли допомагати на тех. етапах наступного року. Це не менш почесно і цікаво, ніж брати участь в Горгани Рейс.

E-mail:
Телефон:
 



Last modified: 02.07.2013

46 коментарів до :
Відгуки 2013

  1. Марта Дропа коментує:

    Дякую, гонка на рівні! Щороку відчувається покращення- цього разу втішили свіженькі карти)
    Цікавий район, навіть краще, що розширили звичну географію.
    Орієнтування загалом було нескладним, техетапи – доступними для непрофесійних спортсменів. Найбільше сподобалась переправа на горизонтальним перилам і стенд.
    Вірю Андрію, що організація займає масу душевних і фізичних сил – тому зажди готова долучитись до планування чи реалізації дистанції наступних років.
    Особливо дякую команді, яка організовувала техетапи – хлопці і дівчата!! відпрацювали зміну, не втрачаючи сили і оптимізму ні вночі, ні вранці – просто дякую величезне Богдану, Теодору, Володі,Баді, Жені, Олесю – до вас на техетап не крутилось – летілось!:)

  2. Aequitas коментує:

    Ух ти! Дякую за інфу, не чув ще за Карпатські мандри.

  3. voventij коментує:

    Сьогодні знайшов http://www.travel-extreme.com.ua/forum/viewtopic.php?id=3131 (24-25серпня). А поруч у Рахові Стежки опришків http://www.velokiev.com/forum/viewforum.php?f=178 Якщо ще буде на початку вересня, можна буде пробігти обидві дистанції на одному диханні)

  4. Aequitas коментує:

    Гірський біг – це щось на кшталт гірської частини Саломон Рейсу?

  5. Виталий коментує:

    горний біг є чедовою ідеєю, але не такий дурний як гонка, бо мона там ноги оставити. І в тому разі якщо ви організуєте біг продумайте зручне доберання до місця старту з ЖД

  6. admin коментує:

    Нам також хотілось би побільше подібних заходів. Але підготовка до Горгани Рейс займає в нас стільки зусиль та ресурсів, що ще одні подібні перегони восени ми не потягнемо. Була ідея зробити в районі 31 серпня – початку вересня гірський біг. Чи Вам було б цікаво? І на початку жовтня проводяться дуже цікаві перегони Х-Крим. Рекомендую.

  7. Modul коментує:

    Поддержу мнение товарищей по минусам организации:
    1. как ни старались и как ни обещали организаторы, что на техэтапах не будет очередей, они таки были. Техэтап 23, где наша команда в очереди потратила больше часа времени, не учитывая также, что пока ждали, успели пройти параллельный техэтап. Понимаю, что это форс-мажор, вызванный местным человеческим фактором, но в таком случае стоит в будущем продумать такое расположение и функционирование техэтапов, что бы минимизировать влияние внешних факторов. В данном случае, например, можно было бы верёвку натянуть не под мостом, а между деревьями.
    2. исчезновение маркеров КП – для меня загадка логика тех людей, которые снимают эти маркеры, не смотря на предупреждающие надписи на них. Тут разве что можно предложить располагать маркеры в неудобном для снятия месте, очень крепко прикреплять, а также продумать детальное описание места, что бы в случае снятия маркера команда могла бы себя зафиксировать взятие КП альтернативным способом. Как на счёт антиударных пластиковых маркеров с жёстким креплением? (правда после гонки придётся ходить их снимать :) ) Не исключаю, что были случаи, когда команды были на месте КП, не видели маркера и, помучившись в тщетных поисках полчаса, грустные уходят без результата.

    Остальное всё плюсы, и их намного больше. Выражаю благодарность организаторам за очередные незабываемые воспоминания.

  8. Павло коментує:

    Доброго дня! Дякую організаторам за класні перегони та усім учасникам за дружну атмосферу! Хотів би ще запитати організаторів: чому не проводять осінні перегони, і чи можливо їх провести у майбутньому, оскільки популярність змагань дуже велика? Дякую!

  9. Piotr коментує:

    Вибачте за мій поганий українську мову.

    Ми хотіли б подякувати за відмінну гонку в цьому році! Ми дуже цінуємо напруженої роботи всіх організаторів щоб ми могли мати добрі спогади. На жаль, ми не змогли прийти до фінішу точки. Нижче ви можете знайти кілька фотографій з Перкалаби команди, і GPS трек нашого маршруту. Це був наш другий раз на GR і, безумовно, ми приїдемо на наступний і наступного разу :)

    фото
    https://picasaweb.google.com/LeszekDarmochwal/GORGANYRACE2013

    GPS трек для скачування
    https://www.dropbox.com/s/vs5mno8swxl7cxh/Gorgany%20Race%202013.kmz

  10. Piotr коментує:

    Мене цікавлять результати правил. Якщо дві команди мають однакову кількість очок, і з них закінчили на фініші CP, а другий на CP23 в цій ситуації перший завжди краще? Або ж тут відраховують час опоряджувальних – наприклад,. 15.00 CP finish та 14.00 на CP23? подякувати

  11. Piotr коментує:

    Спасибі тому що ми пішли всю ніч безперервно на маршруті і я хотів би подякувати його ще раз за компанію і відправити кілька фотографій.

  12. Андрій Ткачук коментує:

    Piotr, TkachykATA@gmail.com :)

  13. Piotr коментує:

    Я хочу би Контакт электронной почты до Андрійа Ткачука Антоновича (A2 – Хуст). Дякую – Piotr Fijalkowski, Perkalaba.

  14. voventij коментує:

    Богдан, Ви хотіли за 5 хвилин навчитись користуватись спорядженням?

    +1 – тренуватись!

  15. voventij коментує:

    Величезна подяка організаторам, з кожним роком гонка набуває все більшого маштабу, і організація з кожним роком все краща! Отримав велике задоволення від дистанції і спілкування з приємними людьми.
    Наша команда, нажаль, була лише на 23 техетапі. Мені дуже сподобалось, можливо технічно є якісь недоліки, але по складності це саме те що потрібно для гонки такого формату, де велика кількість початківців.
    Не розумію дискусію про КП-фініш – якщо ти не прийшов на фініш, то зайняти високе місце команда не може. Тим хто не дійшов до фінішу, потрібно тренуватись, а не вчити організаторів! Для таких команд участь у змаганнях це вже перемога, а яке вони заняли місце, 20-те чи 40-ве це не суттєво.

    Для мене Gorgany Race стають хронічним захворюванням і ліків від цьої хвороби я поки що не знаю)

  16. vadya_chmil коментує:

    Вы случайно не о таком усе говорите?
    http://www.vento.ru/sport/catalog/44/416/

  17. AK коментує:

    Додам – на Феррино та на Х-Крим перед стартом перевірялось спорядження. Перевірялось візуально, ніхто його не буде тестувати на навантаження. ТОбто , якщо людина думає головою, вона не полізе у китайському ноунеймі або не буде страхуватись вусами, петля на яких зроблена за допомогою скотчу ( ачив таке своїми очима)
    І, на останньому Феррино (у форматі гонки) перед стартом – перевіряли на майданчику здатність прожумарити, пройти по перилах, і спуститись на вісімці. З цього слідую – хто не вміє, до техетапів не допускався з метою безпеки і недопущення черг. Вважаєте це вихід?

  18. AK коментує:

    Богдан, Ви самі собі суперечите. Якщо 2 роки тому Вам по*яснили , як користуватись жумаром і вісімкою – у чому проблема зараз?
    Мені судд*я пояснив 2 (два) рази – я не зрозумів, що там суціальна мотузка, тому перепитав,, і при мені пояснював ще декільком командам.
    По безпеці – я отримав “заслуженную п***лину” від судді за те, що переліз через перила ( вже в страховці) без попередження. Так що з контролем – все було нормально.
    А щодо безпеки самих учасників .. Я отримав “незаслуженную п***лину” трекінгом в голову – від дівчини , яка намагалась мене обігнати при жумарингу. Але то сугобо проблеми учасників, а ні як не судді. Чомусь її команда, не здогадалась притримати мотузку при підйомі, як робили всі нормальні люди.
    І чесно кажучи, тягати каску ради 2-4 техетапів бажання не має, хоча розумію що за правилима вона повинна бути.

  19. Я коментує:

    Пам’ятаю ще двох гарних дівчат на тому КП. Але пам’ятаю ще, що після мене на тому техетапі у чувака заклинило жумар десь посередині мотузки і він кричав, щоб його звідти зняли. Взагалі за техніку безпеки на цьому КП треба було комусь пику набити. Підніматись на одній мотузці з одним жумаром і страхувати себе тримаючись іншою рукою за мотузку – на мій погляд це неправильно. Але всі ми підписуємо папірчики, що відповідаємо за себе і адекватність своїх дій, тому, якщо бачиш, що це дуже ризиковано, то можеш не лізти.

  20. Alona Shushpanova коментує:

    У випадку, коли в команді залишається 1 учасник, а інші зійшли з дистанції – така команда йде поза заліком.

  21. Богдан коментує:

    АК Два роки тому перший раз проходив техетапи. Прийшов на КП де треба було вилізти вверх по шнурку за допомогою жумара потім перейти вздовж обриву і спуститися за допомогою вісімки. Суддя за 5 хв а може і менше пояснив як користуватись вісімкою і жумаром, перевірив систему і карабіні і я спокіно пройшов техетеп. ЧОМУ СУДДІ НА МОСТІ ТОГО НЕ МОГЛИ ЗРОБИТИ?

  22. AK коментує:

    Богдан, Ви хотіли за 5 хвилин навчитись користуватись спорядженням?
    І по друге – здається була пропозиція від організаторів щодо тренингу, приблизно за місяць до перегонів. ТОбто можливість була, не обов*язково бути альпіністом.
    “Кто хочет, тот ищет возможности, кто не хочет, тот ищет отговорки”
    Від себе – велика подяка за нормальну мапи і легенди, за людське відношення організаторів і пророблену роботу.
    Єдине, погоджусь з Morientes щодо автобуса – якби виїзд був на години 2 раніше.. Реально спочатку не сплю в потязі, потім ще не відсипаюсь на місці перегонів, потім починаються галюцинаціії (=

  23. Богдан коментує:

    Хочу сказати наступне

    Судді на 23 КП на мості не проводили ніякої інструкції як користуватись вісімкою, жумаром, яким чином треба пройти техетеп, хоча б з чого почати, ну взагалі нічого не розказали. На моє питання що треба зробити і як пройти техетеп, дали таку відповідь “Треба спуститися там і піднятися там.” Ну блін вибачте мені не всі тут займаються альпінізмом чи подібними речами. ТРЕБА ПРОІНСТРУКТУВАТИ ЛЮДИНУ! Думаю що більше людей змогли б пройти цей техетап якби їм пояснили конкретно що треба зробити і як.

    Нагородження було реалізовано не зовсім вдало, а це ж кульмінація змагань, хто сидів трохїи далі взагалі нічого не чув що говорять, то ж не так дорого і важко організувати якиїсь мікрофон, взяти генератор і пару літрів бензину, бо коли 300 людей на змаганнях це важко всіх перекричати. Людина яка нагороджувала не зовсім зрозуміло оголошувала місьця і в яких номінація, нехочу нікого образити, але виглядало так шо чавук курнув шось собі і почав нам тут розкузавути хто переміг. В загальному може це не так важливо для змагань, але хотілобся щоб організація була краща. На початках ГОРГАНИ РЕЙС це виглядало набагато цікавише і організатори більше старались, зараз не це практично забили, це в деякій мірі відбиває інтерес до змагань.

    Маршрут був дуже цікавий і різноманітний за це організаторам величезний +

    І на кінець хочу подякувати всім хто доклав свою працю до змагань!

  24. Юрій коментує:

    Погоджуюсь, наступного року правила мають бути чітко описані, щоб перед стартом і після фінішу ні в кого не виникало питань. І бажано ці правила залишити на сайті хоча б на 5 днів після гонки!

  25. Morientes коментує:

    Враження як завжди супер, класна атмосфера, нові знайомства, багато цікавих, сміливих і позитивних людей, позитивне ставлення. Одним словом – бомба! Доречі вважаю, що кількість і складність тех-КП неварто збільшувати,тут не готуються майстри спорту по альпінізму :-) Дуже дякую за чай на фініші і чай на КП-11, за якісні повязки і шкарпетки. Дуже дякую приємним людям ,які живуть в сусідній хаті від КП -10 ,які нас в 12 ночі пустили погрітися )). Приємно вражений і водночас шокований тим що відразу 3 команди взяли всі КП , в тому числі 1 дівчинка!!!
    Але тим не менше хочу сказати декілька слів про недоліки:
    1. Церемонія нагородження – найгірша за останні 4 роки. Наступного сезону вважаю потрібно цей процес довірити більш серйозній людині, щоб небуло фраз аля ” Ромко ходи сюди” . Жарти мені були незрозумілі і якісь несерйозні. Також неоголошувалося що саме вручають переможцям за рідкісними виключеннями. Я так і незрозумів яка команда виграла у дівчат. Ще 1 важливий момент – небуло ніякого кубка чи щось в тому роді ( а може був? ) . Будь -яку спорягу можна купити в магазині, а трофей як на мене безцінний.
    2. Незгоден з багатьма учасниками , що була прекрасна траса. Дуже багато КП – вершини гір . Фізуха і так завжди тут переважала орієнтування ,а цього разу ще більше. Нетреба було нічого думати просто рашувати на вершину і кп там знайдеться без проблем. КП старт-фініш теж було розміщено невірно по відношенню до траси, хоча з іншого боку вірно по транспортному сполученні.
    Номерки на КП чіплялися задовго до змагань бо №8 і №4 вже встигли спіонерити, а найцікавіше це те що організатори не зняли табличку – КП №1 , якого небуло в легендах , але яке було в наявності на трасі ))
    3. Автобус. Мені незрозуміло чому автобус вже 4 рік підряд виїзджає так пізно і ми приїзджаємо вночі і лягаємо спати не швидше 1-00, притому що вже в 6-30 треба ставати, а попереду ще одна безсонна ніч. Мені здається що більшість учасників і так беруть вихідний на роботі і їм нерозходиться в тому чи виїхати в 17-00 чи скажімо в 14-00.
    4. Ну і нарешті правила. Мені дивно що всі зараз включилися в дискусію про КП-фініш ,а до старту -коли йшла дискусія в розділі “Памятка учасникам” проігнорували це питання. Після бою-кулаками немахають. Хоча не виключено що мало хто фізично встиг це побачити. Як і було прогнозовано подвійне тлумачення правил призвело до дискусій. Щоб не повторювалося подібне наступного разу вважаю що ви ВИМУШЕНІ змінити правила і зробити КП -фініш “золотим”, тобто обовязковим і прирівняти до КП -старт. Нема фінішу – значить ти нижче всіх хто є на фініші навіть якщо ти взяв 17 всіх можливих очок.
    Але знову ж таки тут треба надіятися на совісність команд. В деяких командах,які їхали з нами в таксішці з 23 КП гордо стоїть “1” в графі “фініш”, хоча на призові місця це все одно не впливає!

  26. SLV коментує:

    А еще хотелось бы, что б участники соревнований потом прошли Синевирский нацпарк без спешки и бега. Прошли Каменку, не как тех этап, а для любования одной из самых чистых Карпатских гор. Поднялись на Негровец и перешли к Ясновцу, и на Стрымбу для сравнения перехода цекотов в полонину, смешение травы и жерепа.
    Чтобы ходили не по картам, а по тропам и райштокам, кои были ими разведаны.
    А все таки участников пивком на Каменке подкозьмил. Народ всякие смеси жевал, а тут пш-ш-ш, и холодненькое, на жаре! Ух! Хорошо, хоть не пинали )))))

  27. Filin коментує:

    Минулого року біля фінішу був тех етап, тому там було аж 3 бали (2 бали тех етап і 1 фініш))

  28. Sergij коментує:

    Дійсно, н майбутнє варто подбати про заходи безпеки: 1) транспорт для тих, хто щось пошкодив і терміново потребує допомоги; 2) елементарні каски на техетапах; 3) медикаменти для тих кого шось вкусило або ше якась зараза раптом…тобто хотілося, щоб в організаторів був медик з крутезною аптечкою, а не такою як у всіх учасників де є зеленка, йод і т.д.
    Ну і побільше техетапів.

  29. Тарас коментує:

    Отож, враження. Як на мене, перегони були бомбезні, багато чого вдалося вивчити та в чому себе випробувати вже як кажуть на”людях”. Техетапи були доречні і класні, можливо варто б було зробити два окремі спуск і підйом і давати за тех етапи 2 бали. В такий спосіб дає мотивацію учасникам розвивати не просто ноги і техніку орієнтування на місцевості, але й техніку дюльферування і користування жюмаром …… .Пропоную також наступного року ввести як допоміжне використання “прусика”, за бажанням, звісно. Як на мене, вісімка і жюмар забирають багато сил і елергії, прусік і жюмар альтернатива.
    Щодо марщруту, то він був справедливий і дійсно, частина його – диким, що тішить.
    Ще одна ремарка стосовно організації. На мій погляд для соціалізації учасників змагів першого вечори слід організувати такий собі session. Дасть можливість учасиків краще познайомитися і обмінятися досвідом. Форма довільна, від конкурсу “малюнок на асфальті” – жартую, до DJ party, демонстрування базових навиків користування вісімкою, жимаром, вязання вузлів, техніка безпеки на техетапах.Одним словом багато ідей.

    На завершення, щира подяка і респект організаторам. Гігандське спасибі за можливість виватися з бетонних джунглів і пренестися в справні джунглі Горгани, тільки вони показують гармонію а інколи несумісність людини з природою. Відпочивайте, ви теж пройшли горгани))))

  30. vlodko коментує:

    Я от що хочу сказати:
    була велика дискусія і неодноразово організотори повторювали, що найкраще дійти до фінішу і т д. Але якщо подивитись на турнірну таблицю, то багато учасників в горі таблиці (7,8,12,13,14,15,…) завершили перегони на суддівському кп і поїхали в табір автомобілем з організаторами чи попутнім транспортом. Якось трохи не логічно спочатку заохочувати учасників бігти на фініш, а насправці виявилось що дійсно бульш логічно було перестрибнути через хребет камянки, взяти якомога більше кп і фінішувати на тех етапі. прохання продумувати це при наступних змаганнях. напр: команди, що фінішнули апріорі стоять вище ніж команди що не фінішнули, чи рахувати фініш як три кп. а так було все добре.

  31. Роман коментує:

    Ця проблема вирішується елементарним збільшенням балів за фінішне КП. Пропоную за фініш давати 2 або 3 бали.

  32. Артем коментує:

    Жумар и кроль не дадут человеку сползти вниз. У вас своя точка зрения, у меня своя. Тут мы не сойдемся во мнениях.

  33. petro коментує:

    по поводу SRT – что там является точкой страховки? жумар? кроль? они выдерживают намного меньше чем восьмёрка, а именно ~300кг, если нагружаете больше – может перекусить верёвку. а дюльферять как? на восьмёрке и двух точках страховки? Расшибить голову можно, согласен, но её можно расшибить там повсюду :) организаторы – не боги, и они не схватят человека если ему взумалось спрыгнуть с моста или обрыва.

  34. Артем коментує:

    Каска – что бы голову об мост не расшибить когда начинаешь спускаться(при мне один участник зацепил таки головой мост); про технику “жумаринга” не слышал, слышал про технику SRT, где четко указано, что человек должен иметь постоянно 2 точки страховки, восьмерка – не страховка, лопается на ура. По поводу протектора, да, вы правы, как альтернатива можно было предотвратить контакт веревки с бетоном, соорудив какой-нибудь вынос, ИМХО. Я не являюсь последней инстанцией, а просто высказал свои замечания, учесть их, или не учесть – личное дело организаторов. Спасибо.

  35. petro коментує:

    может за финишное кп давать просто 2 очка? :)

  36. petro коментує:

    по поводу безопасности ИМХО всё было ок. каска нужна там, где на голову может упасть какая-то “мелочь”. две точки страховки на верёвке – никогда не слышал такого правила, учитывая что по технике жумаринга обычно пользуются жумаром + прусиком + кулачком, при этом ничто из этого не является точкой страховки. в даной ситуации вообще всё было безопасно, т.к. даже при каком-то невероятном выщёлкивании жумара вы остаётесь на восьмёрке и соскальзываете вниз до конца петли и повисаете в воздухе. протектор на верёвку тоже не катит, т.к. по ней в том месте ещё нужно жумарить, т.е. протектор скорее на бетон надо лепить.

    а вообще гонка – супер, спасибо оргам, так держать!

  37. Юра коментує:

    Перегони просто супер! Чудова дистанція, цікаві КП, дуже вдячний організаторам за роботу! Проте: на техетапах не виконані умови безпеки; вуса самостраховки і системи не перевірялись. Я мусив зійти з гонки, бо не міг йти, тому наша команда повернулась на 23-тє КП де я і зійшов. На цьому КП мав би бути транспорт, який відвозить людей, що зійшли, на стартову поляну. На жаль його там не було, тому я мусив шукати попутки і добиратись на старт, а мої напарники змогли фінішувати. Нам зняли 50% пройдених КП. Якщо підсумувати, то гонка дійсно дуже класна і варта того, щоб брати в ній участь – але за що несуть відповідальність організатори?

  38. Тарас et "Факел" коментує:

    Плюсую.

  39. Артем коментує:

    Спасибо организаторам за гонку. Дистанция просто великолепная. Единственные минусы это – слишком мало техэтапов, они очень простые, ну и на техэтапе “Мост” не выполнены все условия безопасности (отсутствие точек самостраховки при встежке, отсутствие касок, отсутствие двух точек страховки на веревке (восьмерка – это не точка страховки) и было бы неплохо одеть на веревку протектор в местах контакта с бетоном (или исключить таковой)). А так, еще раз поблагодарю организаторов за отличную гонку. Спасибо.

  40. nicholas коментує:

    На сколько я понял “-1” стоит в колонке “состав”. То есть команда финишировала не всем составом. Вроде бы это расценивается как “снятие с дистанции”. Поэтому эти команды в конце списка.

  41. Василь коментує:

    З хлопцями згідний. Але до Вас питання. Якщо нашій команді поставили -1 то що це означало. Я прийшов на фініш сам. Товариша довелося транспортувати з Негровця до 23 КП, далі просто не міг іти. НАм мінуснули 50% балів за успішно взяті КП і пройдені техетапи? До речі, техетапи цього року мені дуже сподобалися!!! Так тримати! Велике спасибі організаторам. Хотілось фінішувати з всіма КП, але на жаль не все залежало тільки від мене. Ще раз дякую за організацію цієї прекрасної події у Карпатах особисто Андрію, Теодору, Богдану і дівчатам – Оксані і т.д.

  42. Karandash коментує:

    +100 однозначно!

  43. Karandash коментує:

    +100 однозначно!!!

  44. nicholas коментує:

    підтримую

  45. ALi коментує:

    +

  46. Я коментує:

    Я би додав ще одну голосувалку, чи як пропозицію організаторам щодо деяких змін у правилах на майбутнє, а саме збільшити вагомість того, що команда фінішувала, а не зійшла на технічному КП. Тобто команди, які правильно розрахували свій час, вірно визначили стратегію і вчасно фінішували, були в рейтингу вище від команд, які закінчили змагання на технічному КП. Бо можна побрати певну кількість КП, прийти на технічне КП в останні хвилини його роботи, відмітитись і гордо їхати до фінішу на таксі. Приклад з цього року: подолати 17-18 км з КП11 до фінішу за 2.5 години для більшості команд просто неможливо, і для вчасного фінішу треба було би прийти на це КП набагато раніше, ніж 14:30, відповідно втративши бали на інших КП. Треба стимулювати команду прийти на фініш в контрольний час, а тих, хто прийшов пізніше, ставити в рейтингу вже після тих, хто прийшов вчасно. Ця дискусія піднімалась вже при обговоренні, думаю, підніметься ще не раз. До наступних перегонів – рік, організаторам є час подумати. Цього року було класно, наступного буде ще ліпше.

Напишіть відгук