Будь готовим! Що варто з собою брати на Gorgany Race, клас “вело”?

Written by | Новини, Статті

Будь готовим Вело-01

Щоб краще підготуватись до участі у ювілейних найбільших пригодницьких перегонах в українських Карпатах Gorgany Race 2016, ми підготували для вас список необхідного спорядження для класу “вело”. Публікуємо поради від Нестора Грицая, його команда “запалЕні” стала переможцем Gorgany Race 2014  у класі “вело”.

Будь готовим Вело-01

Рюкзак

Ідеальною моделлю для перегонів у класі “вело” вважаю рюкзак Osprey Syncro 20. Сам їхав з таким, але на 15 літрів. Як на мене, рюкзак на 15 літрів трохи замалий, особливо на початку перегонів, коли ще не використав харчів і не одягнув додаткового одягу. Але якщо комусь поміститься у 15-ти літровий все що потрібно, то дуже класно. Модель Syncro від Osprey дуже легка, зручна, функціональна, має добре вентильовані як спинку, так і лямки. Кращого рюкзака для Gorgany Race  у класі “вело” годі шукати.

Для всіх хто хоче підібрати рюкзак на перегони, який буде максимально легким хорошою моделлю буде Talon та Tempest, які є у різноманітних літражах від 11 до 44 літрів  що дозволить укомплектувати змішані команди чи ті у яких учасники мають різний рівень підготовки.  

osprey_syncro_lifestyle_thumb_15-500x500

 

Аптечка

Класною ємністю для аптечки є косметичка Osprey Ultralight Washbag Zip  вона легенька, компактна, має різні кишеньки, зроблена з водонепроникного матеріалу. Я кладу туди і медикаменти, і ремнабір для велосипеда, і всі дрібнички, які пригодяться. До речі, вона має зручну опцію, відстібання невеликої її частинки, в яку можна покласти лише медикаменти.

Термобілизна

Під час змагань, я був одягнений у термобілизну від Lasting: термофублока Lasting MTD і термоштани Lasting MSP. Цей комплект класний, тим що зовсім не парить, навіть у сонячну, спекотну погоду. Але якщо цього року буде прохолодно, то добрим варіантом буде комплект термофутболка Lasting Apol та термоштани Lasting Ateo

Також є той самий комплект термобілизни, тільки для жінок: термофутболка і термоштани.

lasting 1

lasting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захист від дощу

Особливого захисту від дощу шукати не потрібно, вважаю що треба мати легкий дощовик Bizioni UR31 чи BBB BaseShield. Чудовий варіантом стане мембранна куртка, такого плану як Alpine Pro Beryl. Вона легка і компактна.

Штани

На мою думку, штани для класу “вело” мають бути еластичними і облягати, водночас, важливо, аби вони не сковували рухів, добре захищали від подряпин жерепа і кущів. Матеріал штанів обов’язково має бути синтетичний і такий, що швидко сохне.

Взуття

Рекомендую кросівки Salewa MS Lite Train. Вважаю їх оптимальними для будь-якої категорії.

salewa_64406_8592_MS_Lite_Train_16-500x500

Ліхтарик

Тут все просто якомога потужніший при розумній вазі, наприклад ось цей Black Diamond ReVolt. Для велоетапу обов’язково треба мати, крім налобного ліхтарика,  потужну фару на кермі, у стоковому магазині Gorgany (м. Львів, вул. Городоцька, 5) є гарна фара Green Cycle NB-SK500.  

Їжа

На гонку треба брати лише перевірені продукти, ті які ви любите, і ті, які містять багато вуглеводів і менше білків та жирів. Можна також використовувати спеціальне спортивне харчування.

Нагадаємо, що партнером Gorgany Race 2016 є німецький виробник спортивного харчування для циклічних видів спорту – Nutrixxion

Гермомішки

Найкращі гермомішки звісно від Osprey. Вони мають різний літраж, зручні у використанні, і найголовніше легенькі. Підбирайте оптимальні об’єми під свої речі,  рекомендую купувати кілька маленьких, замість одного великого і різного кольору, щоб знати в якому що лежить. Об’єм починається від 3-х літрів.

Шкарпетки

Дуже важливими є шкарпетки. Для себе я визначив оптимальну модель, у яких зручно і бігати, і їздити на велосипеді:
– якщо холодніше шкарпетки Lasting TKN
– якщо тепліше шкарпетки Lasting TWW

Вони надають значне пом’якшення і захищають від утворення мозолів.

Важливі дрібнички

На Gorgany Race вам точно знадобиться фляга, фляготримач, питна система, знезаражуючі для води, запасна камера, набір  ключів, портативний насос, латки, гальмівна колодка, бортувальна лопатка, рукавички, окуляри і тощо.

Велосипедистам замість мапника дуже зручно використовувати сумочку на рамі, яку можна придбати у стоковому магазині, в таку сумочку зручно класти і діставати карту навіть під час руху.

 

 

Last modified: 24.03.2017

Один коментар до :
Будь готовим! Що варто з собою брати на Gorgany Race, клас “вело”?

  1. Гузінський Василь Васильович коментує:

    Забули про систему і альп-спорягу

Напишіть відгук