В українських Карпатах відбудуться ювілейні пригодницькі перегони Gorgany Race

Written by | Новини

GR_FB_banner_2b

 

26-27 червня в українських Карпатах відбудуться пригодницькі перегони Gorgany Race 2016. Це ювілейні, 10-ті змагання.

За словами ініціатора Gorgany Race Андрія Бандрівського, пригодницькі перегони у Ґорґанах – одні з найскладніших в Україні. Адже саме через цей віддалений та важкодоступний гірський масив Карпат пролягає маршрут Gorgany Race. Пригодницькі перегони – це хороша нагода для усіх охочих спробувати свої сили і перевірити, на що ти здатний. “Участь у змаганнях залишає не менше вражень та незабутніх емоцій, ніж поїздка у якусь екзотичну країну. За два дні можна отримати дуже сильний заряд енергії і повернутись додому вже зовсім іншою людиною”, – розповідає Андрій.

Учасникам пропонують на вибір чотири класи дистанцій з 12-ма технічними точками (КП), яких треба пройти якомога більше. Можна позмагатися у таких класах:

  • спринт (пішохідна дистанція, орієнтування) – за 24 години треба пройти 60 км з гаком
  • трек (пішохідна дистанція, орієнтування, техніка гірського туризму) – за 30 годин 90 км з гаком
  • вело (велосипедна, пішохідна дистанція, орієнтування, техніка гірського туризму) –  за 30 годин близько 130 км (велосипедом) + 30 км (пішки).

Вперше цього року організатори вводять новий клас до змагань – півспринт  для тих, хто завжди мріяв взяти участь у пригодницьких перегонах, але боявся надмірного навантаження. Учасниками півспринту пропонують за 12 годин пройти пішохідну дистанцію (більше 40 км) з орієнтуванням.

GR_web_banner_600x160_2b

У 2015 учасниками Gorgany Race стало близько 500 людей, які сформували 192 команди. На ювілейних змаганнях організатори очікують ще більше учасників, серед яких команди не лише з України, а й з Чехії та Польщі.

“Якщо пригодницькі перегони у різних форматах є дуже популярними у Європі, а участь у них беруть десятки тисяч людей, то в Україні така культура лише набирає обертів, – пояснює Андрій Бандрівський. – Коли я навчався у Великобританії, ми з друзями брали участь у схожих забігах. Повернувшись в Україну, я подумав, а чому б не організувати такі ж змагання у нас. Гірський масив Ґорґани обрали невипадково, адже саме тут дуже цікаве орієнтування”.

Учасники  Gorgany Race до самого старту перегонів не знають маршруту і ніколи впевнені, наскільки реально його пройти і взяти усі КП. Тож, завжди залишається елемент несподіванки. “Ресурси людського організму неймовірні. Але ми звикли, що прокидаємося вранці, максимум пройдемося до офісу, цілий день працюємо і ввечері можемо ще вийти на прогулянку. Після таких перегонів ти відчуваєш, що можеш витримати 30 годин без сну, пройти величезну відстань, подолати перешкоди, а енергія бурлить. Коли долаєш перешкоду за перешкодою та ідеш далі, то стаєш впевненішим і у звичайному житті.  У пригодницьких перегонах можливість людини відкриваються по-новому, тому я раджу спробувати кожному!”, –  підсумовує Андрій Бандрівський.

Особливість Gorgany Race в тому, що організатори намагаються зробити їх максимально комфортними для учасників-початківців, тож це хороша нагода, якщо ви вирішили спробувати свої сили вперше.

Більше про пригодницькі перегони

Як зареєструватись

 

 

Last modified: 04.05.2016

Напишіть відгук